1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 17 януари 2017 г.

Тирамису Panna Cotta


Необходими продукти:

1 чаша прясно мляко (250 милилитра)
1 пакет желатин (10грама)
1 и ½  чаени чаши неподсладена млечна  сметана 30% масленост
½ чаена чаша маскарпоне (125 грама)
1/3чаена чаша + 1 чаена лъжичка захар
3 супени лъжици вино Марсала
2 чаени лъжички еспресо на прах
натурално какао за поръсване

Начин на приготвяне:

В малка тенджера, стоплете млякото на котлона и поръсете отгоре желатина. Разбъркайте и го оставете на ниска топлина, докато се разтопи напълно. Това се случва, за около една минута.
В друга тенджера смесете сметаната, маскарпонето, захарта, виното Марсала и нес кафето.
Поставете тенджерата на слаб котлон и разбъркайте, само докато захарта и маскарпонето се разтопят и кафето се разтвори.
Махнете от котлона и прибавете прясното мляко с желатина. Разбъркайте добре.

Изсипете сместа в 6-8 удобни формички и поставете в хладилника за една нощ.

За да сервирате Panna Cotta, натопете за 5 секунди формите в топла вода и ги обърнете върху подходяща чиния.

Поръсете с какао на прах повърхността и се насладете!

17 коментара :

  1. Прекрасен десерт, Танче! Личи си, че много харесвате вкъщи Тирамису и си приготвила много нежна панакота. Чашката в чинийката шоколадова ли е или така ми изглежда от снимките?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Светле :) Наистина Тирамису е любимия десерт у дома :)
      Да, чашката е шоколадова и в нея има вино Марсала, да подхожда на вкуса на десерта ;)
      Прегръдки!

      Изтриване
    2. Много ми хареса тази малка чашка, Танче, и пак съм тук, за да те попитам откъде си ги купила или си ги направила с разтопен шоколад? Дано не съм ти досадила с моите въпроси. :)
      Поздрави!

      Изтриване
    3. Светле, не ми досаждаш в никакъв случай :)
      Чашките бяха шест в комплект с бутилка Бейлис, който ми подариха наскоро, но можеш да си приготвиш, както знаеш с разтопен шоколад в силиконови формички.

      Изтриване
  2. Любим вкус поднесен по неповторим начин!Комплименти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти харесва, Наталия!
      Много сме любителите на Тирамису :)
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Танче, всичко е пленително в тази публикация, поздравления и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Игличе :)
      Радвам се, че въздейства така!

      Изтриване
  4. Май пак ще те копирам ми се струва Таня 😉 И у дома сме любители на тирамису 😃 а при теб разновидности на този италиански десерт ... колкото щеш 😃
    Тортата ти е вълшебна, като всичко останало! А сега и панакотата … няма думи!
    Богиня си да знаеш! Голяяяма прегръдка от мен ❤️

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти мила :)
      Толкова ме радваш!
      Прегръдки!

      Изтриване
  5. А казвала ли съм ти скоро, как ми въздействат пък снимките ти? … умопомрачителни ❤️
    Пропуснах от бързане 😉

    ОтговорИзтриване
  6. колко грама е един пакет желатин?

    ОтговорИзтриване
  7. И десертът, и снимките са фантастично, Танче! Благодаря ти за вдъхновението, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, любима Ева, всъщност аз ти благодаря :) Ти си вдъхновението на този десерт, ти правиш най-уникалните Панакота на света, а вкусът на тирамису и на двете ни е любим до колкото знам :)

      Изтриване
  8. Мастършефски десерт, Танче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...